Over CVZ

                                                                                                      

 

Collegium Vocale Zutphen zingt graag gevarieerde programma's met veel afwisseling in
stijlperiodes en qua begeleiding variërend van een enkel instrument tot een klein orkest.                                                                                                     

Het Collegium Vocale Zutphen is een gemengd kamerkoor met momenteel ruim dertig leden.  Het werd voorjaar 1989 opgericht door Emile Engel en bestond aanvankelijk uit leden van de Muzehof, de muziekschool te Zutphen.  Het begon met kleine optredens, een koffieconcert in de Buitensociëteit, maar al spoedig werden grote werken uitgevoerd en werd zelfs een aantal buitenlandse muziekreizen georganiseerd. 

In 2004 kreeg CVZ een nieuwe dirigent, Saskia Regtering, die met het koor ook andere wegen insloeg. Naast de grotere werken, vaak met solisten en orkest, ging het koor meer en meer de uitdaging van a-capellawerken  aan en kwam er ook moderne muziek op het programma.  In 2012 werd voor "Het Zutphens Liedboek" samenwerking gezocht met Zutphense dichters en componisten.  Tot een hoogtepunt van de laatste jaren behoort zeker ook Ein Deutsches Requiem van Brahms, dat in 2013 samen met het Nijmeegse koor Poco Piu werd uitgevoerd. 

Het Jubileumconcert van juni 2014 bestond uit wereldlijke liederen van Russische en Poolse componisten (Tchaikovsky, Kalinnikov, Rachmaninov, Borodin, Gorècki).  Het zijn muzikale bewerkingen van gedichten van bekende Oost-Europese dichters.   Ze werden deels a capella gezongen en deels op de vleugel begeleid door Martje van Damme, die daarnaast ook als solist heeft opgetreden.

Jubileumwinterconcert 2014. Ons winterconcert bestond uit delen uit 'O come let us sing' en 'The Lord is my light' van Georg Friedrich Händel, en verder 'Lord, how long wilt thou be angry?' en 'Remember not, Lord, our offences' van Henry Purcell Gezongen in de St. Janskerk te Zutphen.

Voorjaars-CONCERT 2015 Uitgevoerd werd: 'Die sieben letzten Worte' van Joseph Haydn in Almen.

Winterconcert-2015, Elgar,Morley,Bennet en Williams. Op het programma stonden madrigalen van Morley en Bennet. Deze a capella gezongen liederen gaan over wereldse zaken. Van R. Vaughan Williams werd 'In Windsor Forest' uitgevoerd. Van Edward William Elgar werd "From the Bavarian Highlands" ten gehore gebracht. Alles in de kapel Op ’t Rijsselt te Eefde.

Voorjaars-concert '16. Uitgevoerd werd: 'Cherubini met zijn Requiem in c',het 'In Paradisum', van Fauré, en met sopraansolo's 'Prière' van Fauré, en 'Ave Maria' van Cherubini. Uitvoeringen in Laren en Rheden.

Voorjaars-concert '17. Uitgevoerd werd: Sergei Rachmaninoff met een viertal VESPERS in Elst, Nijmegen, Doesburg, Zutphen. Het Nijmeegse kamerkoor Poco Piu en Collegium Vocale Zutphen hebben samen dit majestueuze werk zeer overtuigend gebracht.

Concert Zomer-'17. Muziek gecomponeerd door HENRY PURCELL. Het koor werd begeleid door een ensemble onder leiding van Karel Demoet. De solo’s werden uitgevoerd door sopraan Marije Heemskerk en bas Hans Scholing in de Kapel op 't Rijsselt te Eefde. De choreografie gaf een frisse en levendige uitvoering. 

Voorjaarsconcert 2018: het requiem 'Eternal light' door Howard Goodall, verder zongen we  van John Tavener 'Mother of God', 'The Lords Prayer' en 'Funeral Ikos' in Laren en Almen.

 

                                                     Zie voor eerder gegeven concerten pagina 'Concerten van toen'

  

We begroeten je graag bij een van onze concerten!                Zie pagina 'Concerten'.

  
                      


 

Klik & Bezoek de sponsoren....