Kruimelpad

Let op: Vanwege de corona-maatregelen gaat ons concert “ De muzikale dierentuin”  op 21 november, helaas niet door.
We bekijken de mogelijkheid van een opname van ons concert. Hierover later meer.


concert De muzikale DierentuinWij gaan u op zaterdag 21 november a.s. verrassen met allerlei dieren-liederen in ons “Dieren-concert” in de Zutphense kerk ’t Lichtpunt. Die kerk is zo groot dat we daar een corona-proof concert kunnen geven: een keer ’s middags en een keer ‘s avonds.

Dus noteer 21 november alvast in uw agenda.

Nadere informatie over tijden, kosten, kaarten e.d. volgt over enige tijd hier op de website.

Tijdens het Dieren-concert zingen we - op piano begeleid door Martje van Damme - romantische, serieuze, lieve, mooie en soms vrolijke liederen over allerlei dieren.
Over zwanen, een lijster, de forel, een zeehond, een krekel, een nachtegaal, apen, katten, een koekoek, een garnaal, en over nog veel meer dieren.
Van componisten zoals Josquin des Prez en Jaques Arcadelt (beiden rond 1500), Stanford en Tchaikovsky (beiden rond 1900) en van moderne componisten zoals Eric Whitacre en Hans Keuning.
Kortom: wij zien ernaar uit om u te verrassen en te plezieren met zeer gevarieerde dieren-liederen.

Als gevolg van de corona-pandemie kon ons koor vanaf half maart niet meer samen zingen. Toch zijn we - ieder thuis via Internet - samen bezig geweest met het instuderen van een leuk en gevarieerd dieren-repertoire. Vanaf eind augustus oefenen we weer ‘echt’ samen in de middeleeuwse Martinuskerk in Warnsveld. Met inachtneming van de speciale corona-richtlijnen die het RIVM en Koornetwerk.nl voor koren hebben gemaakt, dus corona-veilig.
Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat de concerten op 21 november a.s. ook voor het publiek corona-veilig zijn.

Juni 2021

Hoera !! Sinds donderdag 10 juni kunnen we weer zingen in de kerk. De banken zijn uit de kerk gehaald en in het schip staan op veilige afstand stoelen opgesteld. 
Vrijwel het hele koor was op deze eerste (Fysieke)  repetitiedag weer aanwezig. Kippenvel en traantjes en o, wat klonk het mooi en wat was het heerlijk om weer met elkaar te zingen. Dat hebben we gemist. 

CVZ heeft tijdens de coronatijd gewoon door gerepeteerd. We studeerden nieuwe muziek in via Zoom. Afgelopen zomer 2020 zongen we met een kleine groep (op afstand) in de tuin van een koorlid. Ook vormden we kwartetten in de studio van de dirigent terwijl de overige koorleden thuis meezongen.
Na de zomervakantie 2020 mochten we weer repeteren in de Martinuskerk waarbij we alle coronamaatregelen in acht namen.
De koorleden die dit samen zingen in de kerk spannend vonden volgden de repetities thuis via Zoom. In december kregen we opnieuw te maken met strenge maatregelen en was samen zingen in de Martinuskerk helaas niet meer mogelijk.
Er is inmiddels veel energie en tijd gestoken in het zingen via Jamulus, een programma dat het samen zingen ( zonder echo en vertraging) mogelijk maakt. Dat ging niet altijd van een leien dakje.
Tijdens de coranaperiode hebben gelukkig maar een paar leden hun lidmaatschap opgezegd. 
CVZ heeft laten zien dat het een geweldig koor is. De onderlinge band en het vertrouwen in de toekomst is groot.

Door het Coronavirus ging ons Passie-concert op 15 maart 2020 niet door.
Wel hebben we een mooie geluidsopname voor u die we tijdens de repetitie hebben gemaakt.