Kruimelpad

Juni 2021

Hoera !! Sinds donderdag 10 juni kunnen we weer zingen in de kerk. De banken zijn uit de kerk gehaald en in het schip staan op veilige afstand stoelen opgesteld. 
Vrijwel het hele koor was op deze eerste (Fysieke)  repetitiedag weer aanwezig. Kippenvel en traantjes en o, wat klonk het mooi en wat was het heerlijk om weer met elkaar te zingen. Dat hebben we gemist. 

CVZ heeft tijdens de coronatijd gewoon door gerepeteerd. We studeerden nieuwe muziek in via Zoom. Afgelopen zomer 2020 zongen we met een kleine groep (op afstand) in de tuin van een koorlid. Ook vormden we kwartetten in de studio van de dirigent terwijl de overige koorleden thuis meezongen.
Na de zomervakantie 2020 mochten we weer repeteren in de Martinuskerk waarbij we alle coronamaatregelen in acht namen.
De koorleden die dit samen zingen in de kerk spannend vonden volgden de repetities thuis via Zoom. In december kregen we opnieuw te maken met strenge maatregelen en was samen zingen in de Martinuskerk helaas niet meer mogelijk.
Er is inmiddels veel energie en tijd gestoken in het zingen via Jamulus, een programma dat het samen zingen ( zonder echo en vertraging) mogelijk maakt. Dat ging niet altijd van een leien dakje.
Tijdens de coranaperiode hebben gelukkig maar een paar leden hun lidmaatschap opgezegd. 
CVZ heeft laten zien dat het een geweldig koor is. De onderlinge band en het vertrouwen in de toekomst is groot.

Naar boven